DUYURULAR
Uzaktan öğretim süreci hakkında Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gonca Büyükmıhçı'nın mesajı

Sevgili Öğrenciler,

Bildiğiniz gibi Covid-19 virüsüne bağlı pandemi tedbirleri nedeniyle tüm dünya ile birlikte hepimiz zor bir dönemden geçiyoruz. Bu tedbirlerin eğitim-öğretim sürecine de yansıması, özellikle uygulamalı bir eğitim alt yapısına sahip olan Mimarlık Fakültelerini, daha önce deneyimlemedikleri bir durumla karşı karşıya bırakmıştır. Süreç içerisinde ilk etapta, teorik dersler uzaktan eğitim yoluyla verilmeye başlamış, uygulamalı derslerin, pandemi sürecinin bitmesinin ardından yüzyüze yapılması tercih edilmiştir. Ancak sürecin belirsizliği ve yaşanan bu olağanüstü durum içerisinde alternatif kararlar üretilmesi gerekliliği, uygulamalı derslerin de uzaktan eğitim ile tamamlanmasını zorunlu hale getirmiştir. Bu durum, sizler için olduğu kadar bizler için de beklenmeyen, öncelikle tercih edilmeyen ancak gerçekleştirilmesi gereken bir süreci beraberinde getirmiştir. Tüm öğretim elemanları olarak, uzaktan öğretim sürecine uyum ve katılım zorluklarının olduğunun, psikolojik olarak zor bir süreç geçirildiğinin, bu dönemde eksik kalabilecek bilgileriniz ve deneyimleriniz olabileceğinin farkındayız ve sizler için en iyisini kurgulamaya çalışmaktayız. Bu süreci karşılıklı hoşgörü, anlayış, sabır ve özveri ile atlatacağımıza inanıyorum. Mezuniyet öncesi ve sonrasında tüm akademik personelimiz, eksik kaldığınızı düşündüğümüz konularda eğitiminizi tamamlayabilmeniz için elinden gelen desteği verecektir. Sizlerin yapması gereken en doğru yaklaşım, panik ve endişelerinizi bir kenara bırakıp çalışmalarınıza yoğunlaşmaktır. Hepimiz için yeni bir deneyim tanımlayan bu sürecin en kısa zamanda sağlıkla bitmesini diliyorum.

Bu bağlamda 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında verilmesi gereken tüm dersler ve arasınavlar, dönemin son bulacağı 5 Haziran 2020 tarihine kadar tamamlanmış olacaktır. Sınav sistemi ile ilgili bilgilendirme zaman içerisinde sizlere duyurulacaktır. Sağlıkla kalın.

Prof. Dr. Gonca Büyükmıhçı