ETKİNLİKLER
Erciyes Üniversitesi-Mimarlık Fakültesi ' Bizim için ' ŞEY'ler ' II 2015 'Tasarım Çalıştayı

17-18-19-20 Şubat 2015

Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin tanıtımının ve kurumsal aidiyetinin arttırılması için obje tasarım çalıştayı yapılması planlanmaktadır. Öğrencilerin kendi kullanacakları objelerin tasarımlarını yapmaları ve daha sonraki yıllarda anı amaçlı saklamaları için çalışma yapmak çalıştayın ana hedefidir. Bu amaçla öncelikle objelerin biçimlerinin ortaya çıkarılması ve eş zamanlı olarak da objelerin üzerine yapılacak grafiklerin, resimlerin tasarlanması gerekmektedir. Tasarlanması öngörülen objeler; Defter, notluk, kalem, magnet, broş, kupa, rozet, anahtarlık, takvim, atkı, bere, şapka, t-shirt, şal vb. dır. Mimarlık Fakültesi’nin logosu renkleri bu çalıştay kapsamında değerlendirilerek çoğaltılabilecektir. Özel günlerde fakülte adına verilecek ödül, plaket tasarımının da oluşturulması çalıştayın diğer bir amacıdır.

Bu kapsamda çalıştay için farklı atölye grupları oluşturulması düşünülmektedir. Atölyelerde mimarlık, şehir bölge planlama, resim ve grafik öğrencileri bir arada çalışmaları öngörülmektedir. Çalıştayın ilk iki günü tasarım odaklı olacaktır. Son iki gün de ise yapılan tasarımların üretimi konusunda çalışmalar yapılacaktır. Dört günlük çalışma sonucunda ortaya çıkan ürünler ve tasarım süreçleri anlatılarak sergilenecektir.

Moderatörler: Gonca Büyükmıhçı, İldem Arabacıoğlu, Ahmet Albayrak, Levent Çoruh, Zafer Türkmen, Hikmet Eldek, Fulya Atarer.

Organizasyon Komitesi

Gonca Büyükmıhçı