IV. Çevre Tasarım Kongresi Hakkındaki Haberler ve Fotoğraflar

IV. Çevre-Tasarım Kongresi 2016; Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi işbirliğinde ve Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde 05-06 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Açılış töreni; Kongre Eş Koordinatörleri Doç. Dr. Gonca Büyükmıhçı ve Prof. Dr. Seda Tönük’ün ardından ERÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Aslantaş’ın konuşmaları ile başlamış, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çolakbayrakdar ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven’in konuşmaları ile devam etmiştir. Düzenlenen plaket töreni ve sergi açılışlarının devamında kongre oturumlarına geçilmiştir. Düzenleme kurulu; Prof. Dr. Seda Tönük (Kongre Eş Koordinatörü), Doç. Dr. Gonca Büyükmıhçı (Kongre Eş Koordinatörü) ve Yrd. Doç. Dr. Burcu Salgın’dan oluşan IV. Çevre-Tasarım Kongresi 2016 kapsamında 8 oturum içerisinde toplam 37 adet bildiri sunulmuştur.

“Tarihi Dokuda Tasarım” teması çerçevesinde düzenlenen IV. Çevre-Tasarım Kongresi 2016 kapsamında 06-08 Nisan tarihlerinde “Tarihi Çevrede Kamusal Açık Alan Tasarımı” ve “Tarihi Çevrede Kent Meydanı Tasarımı” konsepti ile iki atölye çalışması gerçekleştirilmiştir. Talas’ta Ali Saib Paşa Sokağı ve Harman Meydanı’nda gerçekleştirilen atölye çalışmalarına Yıldız Teknik Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültelerinden 10’ar olmak üzere toplam 20 öğrenci katılmıştır. “Tarihi Çevrede Kamusal Açık Alan Tasarımı” atölyesi Prof. Dr. Seda Tönük (YTÜ), Doç. Dr. Oya Akın (YTÜ) ve Doç. Dr. Kemal Demir (ERÜ) yürütücülüğünde, “Tarihi Çevrede Kent Meydanı Tasarımı” atölyesi ise Doç. Dr. Gonca Büyükmıhçı (ERÜ), Yrd. Doç. Dr. Ebru Kamacı (ERÜ) ve Öğr. Gör. Jose Manuel Garcia Torres (YTÜ) yürütücülüğünde gerçekleşmiştir. Atölye çalışması sonuç değerlendirme toplantısı, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’nun katılımı ile Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilmiş, atölye çalışmasının sonuç ürünleri ise 05-06 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen kongre kapsamında Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi B Blok Sergi Salonu’nda 10 gün süre ile sergilenmiştir.

Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi işbirliğinde ve Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde 05-06 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilen IV. Çevre-Tasarım Kongresi 2016 kapsamında üç farklı sergi düzenlenmiştir. “Sergi I”de; kongre kapsamında 06-08 Nisan tarihlerinde “Tarihi Çevrede Kamusal Açık Alan Tasarımı” ve “Tarihi Çevrede Kent Meydanı Tasarımı” konsepti ile gerçekleştirilen atölye çalışmalarının sonuç ürünleri sunulmuştur. Diğer iki sergi ise farklı üniversitelerde tarihi dokuda yeni yapı tasarımı üzerinde çalışılan atölyelerin sonuç ürünlerini sunmaktadır. Doç. Dr. Gonca Büyükmıhçı tarafından “Tarihi Yapılara Sihirli Dokunuşlar” ismi ile düzenlenen “Sergi II” Erciyes üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 2015-2016 yılı güz yarıyılı MİMS31 dersi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalardan oluşurken, Prof. Dr. Mehmet Oktay Cansun, Prof. Dr. Seda Tönük ve Öğr. Gör. Serhat Anıktar tarafından düzenlenen “Sergi III”  İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi öğrencilerinin “Tarihi Çevrelerde Tasarım Yaklaşımları” temalı çalışmalarından oluşmuştur.

Diğer Etkinlikler