ŞBP311 ŞEHİRCİLİK PROJESİ III A ŞUBESİ EKİBİ AVANOS’TAYDI

Bölümümüz 2. sınıf birinci dönem projesi olan ŞBP311 Şehircilik Projesi III dersi A Şubesi öğrencileri, planlama öncesi veri toplama ve alansal analiz çalışmalarını yürütmek üzere ders yürütücüleri ve grup sorumluları Yrd. Doç. Dr. Ceyhan YÜCEL ve Araş. Gör. Dr. Güzin Yeliz KAHYA yönlendiriciliğinde Avanos’a bir teknik gezi gerçekleştirmiştir.

15-19 Ekim 2015 tarihleri arasında 3 gün süresince Avanos ve Nevşehir’de gerçekleştirilen çalışmalarda, bir yandan Kapadokya bütünü ve Nevşehir ili kapsamında Avanos’un yeri ve çevresel ilişkilerine ilişkin araştırmalar yapılmış, diğer yandan mekânsal planlama çalışmalarına altyapı oluşturmak adına Avanos yerleşmesinin kentsel mekân nitelikleri, ekonomik ve sosyal yapısı, doğal ve kültürel özellikleri belirlenmeye çalışılmıştır. Çalışmalar süresince öğrencilerimize destek ve yardımı esirgemeyen Avanos Belediyesi’nde görev yapan mezunumuz Nureddin DEMİRCİ ile Nevşehir’de faaliyet gösteren mezunumuz Ömer YOLVEREN’in varlıkları öğrencilerimiz için oldukça yararlı olmuş, ayrıca Bölümümüz için mezunlarla işbirliği sağlanması adına güzel bir fırsat yaratmıştır.

Arazi çalışmasının ilk günü Avanos Belediye Başkanı Sn. İsmet İNCE ile bir söyleşi yapılmış ve yerleşmenin bugünü ve geleceğine yönelik değerlendirmelerde bulunulmuştur. Sonrasında yapılan işbölümü doğrultusunda öğrenciler kurumsal araştırmalar ile saha çalışmalarını gerçekleştirmiş ve anket çalışması ile çalışmalarını tamamlamışlardır. Çalışmalar sürerken Avanos’ta yerleşik tek müze olan Güray Müze ziyareti ile hem seramik tarihine ilişkin müzede sergilenen ürünler görülmüş hem de seramik yapımı ve ürün tasarımına yönelik bilgiler alınmıştır.

3 gün süren yoğun ve yorucu çalışmaların ardından, gezinin son günü gerçekleştirilen Kapadokya turu ile öğrencilerimiz hem Kapadokya doğal ve kültürel yapısının bütününe yönelik gözlem yapma olanağını bulmuş hem de yorucu arazi çalışmalarının yorgunluğunu atma fırsatı bulmuşlardır.

Diğer Etkinlikler